četvrtak, 11. svibnja 2017.

Jaffa kuglof sa bijelom i crnom cokoladom!

Sastojci



Kuglof
4 jaja
370 g brasna
300 gr secera



250 gr maslaca
1 kasikica praska za pecivo
1/2 kasikice sode bikarbone
1 kesica vanili secera
3 kasikice sitno narendane narandzine korice
2.5 dl jogurta
55gr bijele cokolade
55 gr tamne cokolade



Cokoladna glazura
250 gr tamne cokolade
125 gr neslanog margarina
50 ml vode
Priprema

Vrijeme pripreme : 70 min
Tezina : jednostavno

Prosijte i dobro izmjesajte brasno, prasak za pecivo i sodu
bikarbonu.Ostavite na stranu.
Izmiksajte jaja, secer, vanili secer pjenasto.Dodajte omeksali
margarin i dalje miksajte jos par minuta.
U to dodajte lagano mjesajuci prosijano brasno i jogurt.
Dobivenu smjesu podjelite na dva jednaka djela.

Posebno otopite bijelu cokoladu sa 20 gr maslaca i posebno
crnu cokoladu sa 20 gr maslaca, ostavite da se malo hladne.
U jedan dio smjese umjesajte otopljenu bijelu cokoladu i
izrendanu narandzinu koricu, a u drugi dio umjesajte otopljenu
crnu cokoladu.
Uzmite kalup za kuglof, ja imam silikonski i ne podmazujem ga
i uspite pola od bjele smjese, poravnajte.
Preko toga pola crne smjese, pa lagano poravnajte.Ponovite
dok ne potrosite svu smjesu.Uzmite uski noz i napravite sare!
Pecnicu ugrijte na 180* i pecite kuglof oko50-55 min.
Provjerite stapicem, ako je suh peceno je.
Ostavite ga da se malo prohladi i pazljivo ga izvadite iz kalupa
i ostavite da se skroz ohladi.
U medjuvremenu napravite cokoladnu glazuru, tako sto cete
otopiti cokoladu, maslac i malo vode na laganoj vatri.
Neka se glazura prohladi i prelijte je preko kuglofa!
Napomena:
U kuglof ide sve zajedno 250 gr margarina, od toga
cete u samu smjesu staviti 210 gr ,a ostatak maslaca podjeliti
na dva puta po 20 gr za otopiti crnu i bijelu cokoladu!!

izvor:najbolji recepti

Nema komentara:

Objavi komentar