četvrtak, 11. svibnja 2017.

Posni medenjaci.

Nekada su žene u selima za praznike pravile divne kolače. Ovo je jedan veoma star recept.




Sastojci
testo
2 kašike meda
1 šolja za belu kafu ulja
šolja šećera




šoljica za kafu vode
kašičica sode bikarbone
400-500 gr brašna

fil
džem od kajsija
za dekoraciju
kristal šećer
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamesite testo
2.
voditi računa da bude sasvim meko
3.
praviti male loptice( malo veće od lešnika)
4.
ređati u pleh i peće na 175 C oko 7-8 min.Treba da su meke na dodir.
5.
izvaditi pleh iz pećnice i



ostaviti da se prohlade pre vađenja da se ne rasture.
6.
spajati po dve džemom i odmah valjati u kristal šećer.

Posluživanje
medenjaci dosta narastu,zato praviti male loptice…ili podesite prema svome ukusu.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar