Rolada od limuna i sira
Sastojci
biskvit
6 bjelanjaca
3 žumanjca
120g brašna
60g škrobnog brašna
180g šećera
1 žličica praška za pecivo + 3žlice vruće vode
fil
250g krem sira
1 korica i sok od 1 limuna
6 listića želatine
3 žumanjca
250ml slatkog vrhnja
100ml mlijeka
120g šećera
dekoracija
šećer u prahu
ili 50 g bijele čokolade
ušećerene korice limuna
Priprema
1.
BISKVIT:Posebno ulupajte bjelanjke sa polovicom šećera.
Žumanjke ulupajte sa ostatkom šećera.
Dodajte u žumanjke tri žlice vruće vode, sve skupa naizmjenično sa brašnom i parškom za pecivo ručnom pjenjačom izmješajte.
2.
Biskvit pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta,trebao bi ostati svijetle boje nemojte ga puno prepeći.
Biskvit kojeg ste pekli na pek papiru odmah odvojite od papira i urolajte u krpu.Neka se dobro ohladi
3.
KREMA:
Promješajte mlijeko,žumanjke šećer i koricu limuna.
Ukuhajte kremu.
Pustite da se prohladi 2-3 minute i u tu vruću kremu dodajte namočenu želatinu.
Nakon pet minuta u tu istu kremu umiksajte krem sir zajedno sa sokom od limuna.
Odmah potom ručnom pjenjačom dodjate prethodno smiksano slatko vrhnje
4.
Ispod biskvita podvucite prozirnu foliju .
Ovoje je bitno stoga jer je krema rjetkasta i roladu ćete lakše urolati i dobro
zamotati tom folijom.
Krema će se poslije stisnuti a rolada će vam izgledati ravnomjerno i uredno
5.
Kada se rolada ohladi pospite je šećerom u prahu ili prelijete bijelom čokoladom.
ja bjelu čokoladu otapam na taj način tako da je stavim u prozirnu vrećicu dobro zatvorim i uronim u vrelu vodu dok se ne otopi.
Poslije odrežem vrh vrećice i šaram po roladi.
6.
Uživajte !
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar