četvrtak, 11. svibnja 2017.

Lagana osvježavajuća roladica! Topi se u ustima!

Rolada od limuna i sira

Sastojci

biskvit



6 bjelanjaca
3 žumanjca
120g brašna
60g škrobnog brašna




180g šećera
1 žličica praška za pecivo + 3žlice vruće vode

fil
250g krem sira
1 korica i sok od 1 limuna
6 listića želatine
3 žumanjca
250ml slatkog vrhnja



100ml mlijeka
120g šećera

dekoracija
šećer u prahu
ili 50 g bijele čokolade
ušećerene korice limuna

Priprema

1.

BISKVIT:Posebno ulupajte bjelanjke sa polovicom šećera.

Žumanjke ulupajte sa ostatkom šećera.

Dodajte u žumanjke tri žlice vruće vode, sve skupa naizmjenično sa brašnom i parškom za pecivo ručnom pjenjačom izmješajte.
2.

Biskvit pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta,trebao bi ostati svijetle boje nemojte ga puno prepeći.

Biskvit kojeg ste pekli na pek papiru odmah odvojite od papira i urolajte u krpu.Neka se dobro ohladi
3.

KREMA:

Promješajte mlijeko,žumanjke šećer i koricu limuna.

Ukuhajte kremu.

Pustite da se prohladi 2-3 minute i u tu vruću kremu dodajte namočenu želatinu.

Nakon pet minuta u tu istu kremu umiksajte krem sir zajedno sa sokom od limuna.

Odmah potom ručnom pjenjačom dodjate prethodno smiksano slatko vrhnje
4.

Ispod biskvita podvucite prozirnu foliju .

Ovoje je bitno stoga jer je krema rjetkasta i roladu ćete lakše urolati i dobro



zamotati tom folijom.

Krema će se poslije stisnuti a rolada će vam izgledati ravnomjerno i uredno
5.

Kada se rolada ohladi pospite je šećerom u prahu ili prelijete bijelom čokoladom.

ja bjelu čokoladu otapam na taj način tako da je stavim u prozirnu vrećicu dobro zatvorim i uronim u vrelu vodu dok se ne otopi.

Poslije odrežem vrh vrećice i šaram po roladi.
6.
Uživajte !
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar