subota, 27. svibnja 2017.
Mamin džem od jagoda.
Šećer i jagode, bez ikakvih dodataka i konzervansa - najdraža i najzdravija kombinacija.
Sastojci
1,5kg očišćenih sitnijih jagoda
800 g šećera
Priprema
1.
Jagode očistite od peteljki i operite.
Pospite šećerom i stavite u frižider preko noći.
2.
Zakuhajte jagode i kad se smjesa počne pjenit, skidajte postepenu tu pjenu s površine.
Nakon nekih 50ak minuta pjena će nestati, a ova poslastica biti će gotova.
3.
Vruć džem lijevajte u vruće tegle (zagrijane u pećnici na 100°C nekih 30 minuta) i zatvorite.
Pustite da se lagano hladi, pa uživajte...
Posluživanje
Poslužite kao preljev s palačinkama, sladoledom, cheesecakeom....
Ma kako vam želja... samo uživajte!!! :)
Meni je od ove količine ispalo 5 manjih teglica.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar