srijeda, 3. svibnja 2017.

FANTAZIJA S VIŠNJAMA.

Evo jeseni, stigla u moj grad… Ljeto iza nas, čujem tihi glas, Da me okrijepi., bar na čas.. Dok kesteni mirišu, vjetrovi za njom uzdišu..

SASTOJCI



Prhko tijesto
• 30 dag brašna
• 10 dag šećera
• 2 jaja
• 16 dag margarina
• korica od 1 limuna
• Malo soli




Nadjev od višanja
• 1 kompot ili toliko količina svježih višanja
• 3 da ggustina
• 2-3 žlice šećera

Krema
• 2 vrećice mljevene želatine
• 7 žumanjaka
• 15 dag šećera



• 4 dcl mlijeka
• 2 vanil šećera
• 1 l slatkog vrhnja

Kuhano(žeženo) tijesto
• 2.5 dcl vode
• 10 dag masti
• Malo soli
• 16 dag oštrog brašna
• 4 svježa jaja

PRIPREMA
Prhko tijesto
Za prhko tijesto umijesi brašno, šećer, jaja, malo soli , margarin i koricu od limuna.
Kad je tijesto umjesito ostaviti u hladnjak da malo odstoji, nakon toga razvaljati na širinu tepsije i peći.
Pečeno tijesto preliti s 1/2 dcl mlakog mlijeka.

Kuhano tijesto
U vodu dodati mast i malo soli, staviti kuhati, kad zavrije polako dodavati brašno i brzo miješati da dobijete kao guste žgance, treba se lijepo odvajatiod posude, staviti hladiti.
U ohlađenu masu umiksati jedno po jedno jaje da se dobije fina glatka masa.
U pripremljenu tepsiju razvući pola mase i peći u zagrijanoj pećnici na 200 st. oko 20 min, ali bezotvaranja pećnice i tako dvije kore.

Nadjev od višanja
Višnje ocijediti i u taj sok ( oko 3 dcl) ukuhati 3 dag gustina, staviti šećera po želji i u vruće staviti



višnje.
Vrući nadjev sipati na prhko tijesto.

Krema
Žumanjke umutiti sa šećerom i skuhati u mlijeku, dodati vanil šećer i u toplo pripremljenu želatinu po uputi na vrećici.
Slatko vrhnje umutiti i u njega staviti ohlađenukremu.

Red slaganja
Prhko tijesto, nadjev od višanja, pola kreme, kuhano tijesto, krema, kuhano tijesto

POSLUZIVANJE
Umjesto kuhanoga tijesta može se koristiti lisnato tijesto.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar