Prefina kombinacija griza, sira i jabuka. Brzi i fini desert koji će oduševiti i najzahtjevnije degustatore.
SASTOJCI
3 srednje jabuke (oko 500 g)
1 limun
500 ml mlijeka
90 g Lino Grisa By Podravka
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica Meda cvjetnog Podravka By Podravka
2 jaja
200 g svježeg sira
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
prstohvat soli
ulje za kalup
KORISTILI SMO
Vanilin šećer
Lino gris
Cvjetni med
Vanilin šećer
Lino gris
PRIPREMA
Jabuke ogulite, prerežite napola i očistite od sjemenki. Ako su jabuke veće, možete svaku polovicu malo skratiti tako da joj odrežete donji dio gdje su bile sjemenke. Nakapajte ih limunovim sokom.
Mlijeko zakuhajte, dodajte griz i kuhajte dok se griz ne zgusne (2-4 minute). Umiješajte šećer i med.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke izmiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom i koricom limuna. Ovu smjesu dodajte smjesi od griza.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli te lagano kuhačom umiješajte u smjesu od griza i sira.
Smjesu ulijte u nauljenu vatrostalnu posudu promjera 24 cm. Po površini posložite jabuke. Jabuke možete i zarezati cijelom dužinom s gornje strane, ljepše izgledaju.
Nabujak pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20-30 minuta dok ne dobijete zlatnožutu boju.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite. Odličan je topao, ali i kad se ohladi.
Savjet
Nabujak možete kombinirati i s drugim voćem (kruške, marelice, višnje, šumsko voće…).
Izvor: putdozdravlja.com
Nema komentara:
Objavi komentar