nedjelja, 1. siječnja 2017.
NE ZNA SE ŠTA JE BOLJE SASTOJCI, IZGLED ILI UKUS
Mutila, mutila, smisljala i zamutila ko svaka prava vjestica. Iz vise vjesticjih recepata moje knjige magije. Fotka dosla a vjestica naostrila metlu i presjek je tu
SASTOJCI
Kora:
10 bjelanjaca
200 g secera
soka od limuna (po zelji)
3 kasike marmelade od marelice (domace ako imate)
100 g krupno mljevenih przenih ljesnjaka
Fil:
10 zumanjaka
200 g secera
4 pudinga od vanilije
7 kasika secera
1 l mlijeka
150 g kokosovog brasna
150 g cokolade za kuhanje
250 g maslaca
Dekoracija
vrhnje za slag, bademi u listicima
PRIPREMA
1. Miskerom umutiti bjelanjca, dodati secer i limuna koliko volite, te umijesati marmeladu od marelice, umijesati przene ljesnjake, krupno mljeven. Staviti peci na masni papir, peci na 200 stupnjeva nekih 20-tak minuta.
2. Umutiti zumanjca i secer i staviti na paru te zakuhati kremu. Ja ne stavljam na paru, moze i direktno na ringlu al na blagu temperaturu. Mijesati dok se masa ne zgune i staviti hladiti.
3. Staviti 7 dcl mlijeka da se kuha, a za to vrijeme izmutiti puding, secer i ostatak mlijeka. Ukuhati kad mlijeko provrije. Izmijesati dok se ne zgusne.
Staviti oba fila hladiti.
4. Kad se ohladi u fil od pudinga umijesati jedan cijeli maslac. Te umijesati i kuhani fil od jaja. Podijeliti fil na dva dijela. U jedan dodati kokos i otopljenu cokoladu. Drugi ostaviti kakav je.
5. Rezati koru na tri jednaka dijela. Na prvu koru nanijeti fil bez kokosovog brasna i cokolade, pa izrendati cokoladu direktno na fil, prekriti drugom korom i premazati i premazati filom od kokosa. Prekriti trecom korom i cijeli kolac premazati ostatkom kreme.
6. Umutiti slag i premazati preko kolaca, po zelji se moze posuti poprzenim listicima badema.
Izvor: makeupfitness.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar