subota, 28. siječnja 2017.

OVAJ SOS – SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN

Ovaj recept je vrlo približan originalnom italijanskom receptu za isti. Sos bolonjeze pravim na ovaj način već godinama, i obećavam vam da se nećete pokajati ako ga probate.


Sastojci

300 g Tjestenine Spaghetti Podravka
300 g mlevene junetine
100 g šargarepe
200 g paradajz pelata
40 g parmezana
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
20 g gustina
200 ml crnog vina
začini bosiljak, origano, biber i so

Može, a ne mora
200 g pečuraka
50 g pančete




Priprema
1.Skuvati špagete u dosta slane vode, vodeći računa da se ne prekuvaju.

2.Na zagrejanom ulju propržiti sitno sečen crni luk.

3.Dodati rendanu šargarepu i mleveno meso, pa dinstati 10 minuta.

4.Kad meso porumeni dodati sitno sečen beli luk.

5.Dinstati 8 minuta, začiniti po ukusu i dodati pečurke sečene na tanke listiće. Prodinstati još 5 minuta.

6.Kad pečurke omekšaju izručiti sitno sečen paradajz pelat.

7.Preliti gustinom razmućenim u crnom vinu i prokuvati.


Posluživanje
U tanjir sipati skuvane špagete, preliti pripremljenim sosom i posuti rendanim parmezanom.
Recept je odavno preduzet negde sa interneta.

Izvor: dobraideja.info

Nema komentara:

Objavi komentar