nedjelja, 29. siječnja 2017.
ČOKOLADNA TORTA OD NARANČE
SASTOJCI
Biskvit
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
200 g margarina
1 naranča
aroma naranče
100 g čokolade za kuhanje
1 prašak za pecivo
4 žlice brašna
5 žlica mljevenih oraha
4 jaja
Krema
500 ml vrhnja za kuhnje
300 g čokolade za kuahnje
PRIPREMA
Izrada biskvita
Pjenasto izraditi snijeg od 4 bjelanjka.
Odvojeno izraditi žumanjke, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, zatim u to dodati prethodno omekšali margarin i otopljenu čokoladu, naribanu koricu naranče, sok ocijeđene naranče i orahe te na kraju umiješati brašno i prašak za pecivo. Aromu naranče nakapati po želji.
Na kraju u to dodati snijeg od bjelanjaka lagano miješajući.
Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (20-26 cm).
Peći na 180°C oko 30 min.
Izrada kreme
Vrhnje za kuhanje zagrijati na vatri, potom dodavati izlomljenu čokoladu i miješati dok ne proključa.
Skinuti s vatre i nastaviti miješati dok se smjesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi. Dodati aromu naranče po želji.
Pustiti da se krema još malo hladi uz miješanje.
Preliti preko još toplog biskvita. Što kremu topliju stavite preko biskvita to će se ona više upiti u biskvit i manje će je ostati na vrhu. Stoga je najbolje staviti srednje toplu.
Kolač je potrebno staviti u frižider kako bi se krema potpuno stvrdnula. Ne treba dodavati ništa u kremu iako će biti potpuno tekuća dok je topla.
NAPOMENA
Za jači miris i okus naranče, slobodno dodati po želji više arome.
Izvor: putdozdravlja.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar