utorak, 31. siječnja 2017.

SLANE PEKARSKE KIFLE…OVAJ RECEPT JE DEFINITIVNI NAJBOLJI, KAKO MENI TAKO I OSTATKU OBITELJI I PRIJATELJIMA.

Sastojci
Tijesto
1/2 kg glatkog brasna
1 jaje
1 žlica soli
1 žlica šećera
1 germa (najbolje svježa)
1 mala šalica (1.5 -2 dl) ulja

2.5 dcl mlakog mlijeka (manje ili vise, po potrebi)
Fil
250 g svježi sir (Vindija, zelena kutija)
200 g Pancete Podravka
50-100 g šunke (najbolje domaće)
Za podmazivanje tepsije
1/2 margarina za pecenje

Priprema
1.
Umijesiti glatko tijesto od svih sastojaka, ja ne pazim na redoslijed, prvo sastojke umijesim kuhačom (Slika1 ), a zatim dovršim mikserom Slika2
2.
Tijesto ostaviti 1h da se diže
3


.
U medjuvremenu na sitno izrezati pancetu i šunku te umiješati sa sirom Slika
4.
Dignuto tijesto premijesiti, podijeliti na 4 – 5 jufki i ostaviti još 15 minuta da se diže
5.

Svaku jufku razvaljati u krug i izrezati na 8 trokutića Slika3
6.
Pri punjenju svaki trokutić malkoc rukama razvlačiti (istezati tijesto) i smotati u kiflicu Slika4
7.
Tepsiju podmazati sa polovicom rastopljenog margarina, poslagati kiflice, premazati ih jajetom i posipati sezamom
8.
Kiflice peći u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok prime lijepu boju
Pogledajte i vrbicinu izvedbu a nedavno ih je i brankarama sa graham brašnom radila
Posluživanje
Što mekše tijesto umijesite to će kiflice biti bolje.
Suha germa mi često uopće ne odreagira, stoga preporučam uvijek koristiti svježu germu.
Relativno malo kiflica se dobije od pola kilograma brašna (32-40 komada) stoga ako imate veću obitelj ili društvo poduplajte smjesu
Ohladjene kiflice možete i zamrznuti, poput svježe ispečenih su nakon odmrzavanja u mikrovalnoj
Od istog tijesta možete i šunku u tijestu praviti
Ako vam se žuri možete ih i bez dizanja tijesta praviti

Nema komentara:

Objavi komentar