utorak, 31. siječnja 2017.

KARAMELITA II



SASTOJCI
Biskvit x 2
• 6 bjelanjaka
• 150 grama secera
• 150 grama mljevenih oraha i przenih mljevenih ljesnjaka/ pola-pola
• 1/2 zlicice cimeta
• 1 zlica brasna




Krema
• 250 ml gustog soka od breskve
• 100 grama secera
• 12 zumanjaka
• 150 grama secera
• 1 zlicica gustina
• 1 vrecica vanilije secera
• 2 vrecice slag pjene
• 1 oblatna

PRIPREMA
Biskvit
Bjelanjke lupati u cvrsti snijeg. Za to vrijeme karamelizirajte secer do zlatno zute boje. Tako vruci secer, uz neprestano miksanje sipajte u tucene bjelanjke. Ne dodirujte slucajno secer prstima.  Prilikom sipanja secera ne dodirujete ni zice od miksera.

Pomijesati brasno, cimet i mjesavinu mljevenih oraha i mljevenih przenih ljesnjaka. Sa kuhacom lagano promijesajte sa ulupanim bjelanjcima.

Veliki protvan od pecnice obloziti pek-papirom. Sipajte smjesu u njega i pecite na 160 stupnjeva 15-20 minuta. Ohladejni biskvit prerezite na pola da dobijete 2 manja biskvita.

Ponovite postupak i na isti ispecite jos jedan biskvit.

Krema
Gusti sok od bresaka staviti kuhati sa 125g secera. Kuhati oko 20 minuta dok ne dobije gustocu kreme.

Zumanjke sa secerom i vanilijom pjenasto umutiti u posudi koja vam moze ici na paru, dodati zlicicu gustina. Staviti ih na paru i kad su se ugrijali postepeno dodavati kremu od soka, uz neprestano miksanje.

Kuhati na pari dok se ne zgusne. Kremu ohladiti.

Pjenasto umutiti 2 vrecice slaga po uputma na vrecici. Njezno promijesati sa ohladjenom kremom. Filovati medju ohladjene biskvite. I na zadnji biskvit staviti malo kreme .

Jednu oblatnu prepecite u pecnici. Kad je pecena, sameljite  ju ili ju stavite u jednu vrecicu pa ju izlupajte baticem, ali ne presitno i posipajte po kolacu.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar