subota, 28. siječnja 2017.

GLJIVANICA - PITA SA ŠAMPINJONIMA!!

Sastojci:

– 5 jaja
– 1 šolja brašna
– 1 prašak za pecivo
– 400gr šampinjona
– 50gr margarina
– 1 iseckan crni luk
– 5 kašika pavlake
– 3 kašike ulja
– 1 crvena kisela paprika
– so i biber
– 1 kašičica slatke paprike
– 1 kašičica mirodjije
Priprema:



Šampinjone iseći na listiće pa propržiti sa margarinom i lukom. Kad ispari sva voda gotovo je.
Ulupati jaja pa dodati brašno i prašak za pecivo, pa pavlaku, ulje, so, biber, slatku papriku i mirodjiju.
Sve sjediniti pa dodati šampinjone i kiselu papriku iseckanu na sitne kockice.
Pleh za hleb pouljiti i pobrašnaviti pa istresti smesu i staviti da se peče na 200 stepeni 30 minuta.
Proveriti čačkalicom.
Pitu od šampinjona poslužiti toplu ili hladnu, sasvim je svejedno.
Izvor: domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar