Batake i povrće možete peći i bez masnoće, dodajte u posudu samo malo povrtnog temeljca da se sve ne zalijepi, a bit će sočno!
Ovo je prilično jednostavno jelo koje će zasigurno osvojiti vaše simpatije. Brzo se priprema, a dosta je zgodno za nešto veće druženje. Što se tiče priloga mi smo ubacili povrće i pekli sve zajedno
Sastojci:
10-ak pilećih bataka (količinu prilagodite broju ukućana ili gostiju)
2 jaja
2 vrećice ribanog parmezana
2 tikvice
2-3 mrkve
2 luka
sjeckani ružmarin
stabljike peršina
maslinovo ulje
sol
Batake malo posolite, uvaljajte u umućene žumanjke pa u parmezan i to tako da se oblože sa svih strana. Poslažite ih u pladanj na papir za pečenje.
Narezano povrće pomiješajte u zdjeli, posolite ga, dodajte narezane stapke peršina i sjeckani ružmarin. Zauljite, dobro promiješajte rukama pa rasporedite oko bataka.
Pecite na 170 stepeni oko pola sata dok bataci ne porumene i ne dobiju lijepu koricu.
Prijatno!
Izvor: makeupfintess.info
Nema komentara:
Objavi komentar