ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

BIJELA MOUSSE TORTA. PRAVI LJETNI KOLAC!

Torta izgleda tako neodoljivo.
Sastojci
Biskvit:
3 Jaja
3 žlice Šećera
3 žlice Brašna
1/2 vrećice Praška za pecivo
1 Vanilin Šećer
1 žlica mlake vode
Krema:
3 Žumanjka
100 gr. Šećera
100 ml Mlijeka
8 Lista Želatine
200 gr. Bijele Čokolade
800 ml Vrhnja za Šlag
2 Vanilin Šećer
2 Šlag Fix

I još:
2 žlice Marmelade po želji za namazati biskvit
naribane bijele čokolade

Priprema
1.
Za biskvit prvo dobro izmiješati bjelanjak sa šećerom i vanilin šećerom – dok ne dobijete čvrstu pijenu. Dalje miješajući dodajte žumanjke i žlicu mlake vode. Brašno i prašak za pecivo isto lagano umiješati.
Izmiješao tijesto izliti u kalup za torte u koji ste stavili pek papir i peći oko 15-20 min na 180 C.
Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi.
2.
Za kremu stavite želatinu u hladnu vodu da omekša.
Žumanjke izmiješati sa šećerom i mlijekom. Smjesu stavite u zdjelu nad paru i miješajući zagrijavajte dok ne dobijete finu pjenu.
U pjenu od jaja (treba biti mlaka masa)dodajte isjeckanu bijelu čokoladu i želatinu (naravno možete i tamnu





čokoladu koristiti ako više volite). Miješajte dok se čokolada i želatina ne otopi.
Ostaviti da se malko stegne krema.

3.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom i lagano ju umiksajte u kremu od jaja i čokolade.

4.
Biskvit namažite sa marmeladom. Ja sa koristila ovu : marmelada od jagoda sa marshmallow-cream
Kremu istresite na biskvit oko kojeg ste opet stavili prsten od kalupa. Stavite u hladnjak (otprilike 5-6 sati) da se mousse-krema dobro stegne.

5.
Prije serviranja pospite po torti naribanu bijelu čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar