srijeda, 2. studenoga 2016.
SUNČEVE PJEGE! ZAISTA EKSPLOZIJA OKUSA
SASTOJCI
PRVI BISKVIT
7 bjelanjaka
200 g šećera
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
40 g Gussnela Dolcela By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
2 žlice octa
1 žličica mljevene crne kave
DRUGI BISKVIT
7 žumanjaka
2 jaja
150 g šećera
2 žlice ulja
130 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žlica octa
KREMA
1 Kompot od breskve Podravka (465 g ocijeđene mase) By Podravka
1 Puding vanilin Dolcela By Podravka
125 grama maslaca
1 vrećica Mljevene želatine Dolcela By Podravka
3 žlice šećera
KORISTILI SMO
Mljevena želatina
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Gussnel
Prašak za pecivo
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Kompot breskva
Puding okus vanilija
Mljevena želatina
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
PRIPREMA
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte postepeno šećer, brašno, Gussnel i izmiješajte lagano pjenjačom.
Prašak za pecivo pomiješajte sa octom pa dodajte na kraju.
Lim za pečenje (20x35cm) obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
Te hrpice posipajte s mljevenom crnom kavom.
Za drugi biskvit izmiješajte žumanjke i jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, brašno i na kraju prašak koji ste izmiješali prvo s octom.
Prelijte preko hrpica od bjelanjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko pola sata. Pečeno prerežite na pola.
Ocijedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre.
Puding razmutite, dodajte ostatak šećera i zakuhajte.
Želatinu prelijte s vodom i pustite da bubri 5-10 minuta.
U topli puding dodajte nabubrenu želatinu, maslac sobne temperature i na kockice narezane breskve.
Nadjev rasporedite po polovici kolača, stavite gornji dio biskvita te ga stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite i pospite šećerom u prahu pa poslužite.
Savjet
Kad ste biskvit prerezali, vratite prvi dio u lim za pečenje, prelijte kremom i stavite drugi biskvit.
Kolač je izrazito ''nježan'' te se mora dobro ohladiti prije serviranja.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar