petak, 11. studenoga 2016.

ŠUBARICE...RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA





SASTOJCI
TESTO
4 jaja

  6 kasika vode
10 kasika brasna
10 kasika secera
4 kasike kakaa
1 prasak za pecivo



  KREMA
5dl mleka
2 kasike brasna
3 kasike gustina
5 kasika secera
200g margarina

GLAZURA
100g cokolade
50g margarina
za uvaljati
100g kokosovog brasna

PRIPREMA
1.
Odvojiti zumanca od belanca.Belanca umutiti u cvrst sneg.Zumanca umutiti sa secerom pa dodavati kasiku po kasiku vode.U umucena zumanca lagano umesati sneg od belanaca.Brasno pomesati sa praskom za pecivo i kakaom pa umesati u smesu od jaja.Testo izliti u podmazan pleh i peci na 200 stepeni oko 15, 20 minuta.
2.


  Kada je biskvit pecen okruglom modlom vaditi tortice i seci ih po sredini da se dobiju 2 kolacica.
3.

  U 1dl mleka umesati brasno, gustin i secer, a ostatak mleka staviti na sporet da prokuva.Kada mleko prokuva skloniti sa vatre pa dodati smesu sa gustinom i dobro promesati sa zicom, vratiti na vatru i svo vreme mesajuci kuvajte dok se ne zgusne, oko 10-ak minuta.U ohladjenu kremu dodati vec penasto izradjen margarin.
4.
Polovine kolacica premazati sa kremom i poklopiti sa drugom polovinom.Spoljni rub isto premazati sa kremom pa uvaljati u kokos.
5.
Cokoladu i margarin rastopiti na pari pa premazati subaricu odgore .
6.
Ostaviti u frizider do sluzenja.

izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar