srijeda, 9. studenoga 2016.

SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA JE VAM POTREBNO ZA JAKO UKUSAN RUČAK




Sastojci

  3 manje tikvice
50gr maslaca



100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..

Priprema
1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.



Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.

  Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili  kao prilog uz meso.

izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar