ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

PUNJENE PLJESKAVICE BY ME

Još jedan od mojih recepata pod bilješkom “Priprema danas za sutra”……
SASTOJCI
60 dag mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1-2 svežnja mladog luka sitno nasjeckanog
1 žlica kosanog peršina
sol, papar
za punjenje:
pršut
kiseli krastavci
sir

PRIPREMA
1.
U duboku posudu stavite mljeveno meso pa mu dodajte mrvice, sol i papar, jaje i sitno kosani mladi luk i peršin. Sve sastojke dobro promiješajte da se dobro povežu u kompaktnu masu i ostavite stajati u hladnjaku oko ½ sata. Postupak pripreme
2.
Od pripremljene mesne smjese među dlanovima oblikujte 8 većih tankih pljeskavica. Kad oblikujete pljeskavice, ruke namočite u posudu sa hladnom vodom. Ukoliko se smjesa lijepi po potrebi dodajte još malo krušnih mrvica.
3.
Na pljeskavicu položite po šnitu pršuta koju pokrijete sa šniticama tanko narezanih kiselih krastavaca i preko njih položite šnitu sira. Taj nadjev prekrijete sa drugom tankom pljeskavicom i prstima spojite obje pljeskavice da ne iscuri nadjev.
4.
Na isti način pripremite i ostale pljeskavice pa ih pecite u dobro zagrijanoj gril tavi ili još bolje ako možete na roštilju.
Posluživanje
Budući su ovako pripremljene pljeskavice veoma zasitne, ja sam ih poslužila sa laganim prilogom od šampinjona na žaru, pinđurom i salatom.
Dobar tek!
Savjet:
Punjene pljeskavice možete pripremiti i dan ranije, a ispečete ih prije samog posluživanja.
ovako ih je pripremila

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar