ponedjeljak, 7. studenoga 2016.
Ovo je ORIGINAL recept za najpoznatiju italijansku poslasticu
Izuzetno pjenast i ukusan, provjereno najboljji recept!
Sastojci
4 žumanjca
100gr šećera u prahu
500gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
2 veća pakovanja piškota (48 komada)
2,5 dcl kuhane jake crne kafe
malo ruma
Priprema
Žumanjce izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari dok se ne zgusne. Kad se dobro ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti.
Posebno umutiti slatko vrhnje te i to dodati predhodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.
Piškote umakati u procjeđenu crnu kafu kojoj se doda malo ruma i slagati na tacnu (pola piškota ide,dva reda po 12 komada) te na to stavimo kremu, pa opet natopljene piškote (dva reda po 12 komada) pa ostatak kreme.
Sve to pospemo kakao prahom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar