srijeda, 2. studenoga 2016.
ODLIČNA BAJADERA SA KOKOSOM
SASTOJCI
500 gr mljevenih keksa
200 gr kokosa
250 gr šećera
200 ml mlijeka
250 gr margarina
1 vanilin šećer
1,5 žlica ruma
GLAZURA:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
IZRADA BAJADERA
1. Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudi.
2. U lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
3. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
sastojci
4. Dodajte rum, pa nastavite mijesiti rukama.
smjesa-sa-keksom
5. Tepsiju malo pouljite (moja tepsija je 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
6. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
kolac-sa-glazurom
7. Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.
izvor: kolaci.biz
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar