petak, 4. studenoga 2016.

ODLIČAN SPECIJALITET PEČENI KROMPIR PREKO MESA


POTREBNO
4 porc. kremenadla
1 dl. ulja od suncokreta
so
mleveni biber

2 kockice za supu u prahu
1,2kg. krompira

PRIPREMA:
Ukljuciti rernu na 200° da se greje. Krompir oljustiti i iseci na kolutove 1cm. debljine.
Meso oprati i kuhinjskim papirom dobro obrisati.Posoliti i posuti biberom sa obe strane.
Posudu u kojoj cete peci namazati uljem pa poredjati meso u jednom sloju,
pa ga malo preliti uljem.
Na meso poredjati kolutove krompira, tako
da sto vise prekriju meso.Krompir malo

posoliti, posuti biberom, prahom kocke
za supu i preliti uljem.Zatim postupak
ponavljati dok ne utrosite sav krompir.
Zadnji red krompira takodje zacinite i polijte
uljem kao i predhodne.Posudu
dobro obloziti, aluminijumskom folijom,
zatvoriti sa svih strana sa dva sloja
aluminijumske folije.Staviti da se pece
40 min. posle toga skinuti foliju i ostaviti
jos 10 do 15 min da krompir dobije boju
i tecnost ispari.

Nema komentara:

Objavi komentar