srijeda, 9. studenoga 2016.

NIKAD OVAKVE NISTE PROBALI…PUNJENE BUHTLE PA UVALJANE U KISALO VRHNJE A ZADIM U ORASE




POTREBNO:
1 kg brašna
1 kocka friškog kvasca
600 ml toplog mlijeka
200 ml ulja

5 žličica šećera
3 žličice soli
1 jaje
Za umakanje:
300 ml kiselog vrhnja
300 g mljevenih oraha
2 vanilin šećera
100 g šećera

PRIPREMA:
Zagrijati u posudici oko 200 ml mlijeka sa šećerom, izmrviti u njega kvasac, dobro promiješati, i ostaviti da se diže 15 min.
U međuvremenu izmješati suhe sastojke i jaje. U to polako ulijevati uzdignuti kvasac i naizmjence dodavati ulje i ostatak mlijeka. Ako procjenite da je tijesto premekano, dodajte malo brašna. I obrnuto, ako je pretvrdo, ako se teško mijesi, slobodno dodajte još malo ulja,ništa se strašno neće dogoditi. Mijesite dok ne bude podatno pod prstima. Pokrijte suhom krpom i pustite ga počivati oko 1/2 sata dok otprilike ne udvostruči volumen.

Istresite tjesto na radnu površinu. Još ga jednom premijesite i podijelite na dva kruščića.
Svaki kruščić razvaljajte u pravokutnik debljine oko 1 cm, pa izrežite na manje pravokutnike. Na svaki stavite žličicu pekmeza pa zamotajte u malo roladice tako da sa strane budu zatvorene.
Slagati u lim na papir za pečenje jednu buhtlu blizu druge jer će se pečenjem dići i lijepo priljubiti jedna uz drugu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200℃ oko 20 minuta.
U međuvremenu dok se peku, samljeti orahe. Pomiješati u zdjeli vrhnje i vanilin šećer, a u drugu posudu pripremiti orahe pomiješane sa šećerom za umakanje.
Pečene buhtle pažljivo odvajati jednu od druge, pa ih jednu po jednu umakati u kiselo vrhnje a zatim u orahe.
Obavezno ostavite par buhtli neumočenih jer će sigurno biti onih koji ne žele jesti sa orasima

Nema komentara:

Objavi komentar