nedjelja, 6. studenoga 2016.

NEOBIČNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA




Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim.
Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobila sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima.



Za pripremu kolača biće potrebno:
1 čaša (200 ml) mleka
1 čaša šećera
1 čaša zejtina
4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa

Priprema:
Sve sastojke umutiti mikserom. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati:
2 jajeta
1 čašu brašna
1 kesicu praška za pecivo
vanil šećer (po ukusu)

Promešati mikserom.
Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.
Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.
Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.
Ja sam ga tako ostavila da prenoći.
Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima.

Nema komentara:

Objavi komentar