subota, 5. studenoga 2016.
Čokoladna savijača
Sastojci
9 listova kora za savijaču (štrudlu)
4 kom žumanjka
110g šećera u prahu
100g čokolade za kuhanje
100 g omekšalog maslaca
100g mljevenog badema ili lješnjaka,oraha
4 bjelanjka čvrsto ulupan snijeg
za poškropiti kore:
2dl mlake vode+ velika žlica uljaPriprema
1.
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom u prahu,dodati omekšali maslac,otopljenu čokoladu,mljevene bademe ili orahe i na kraju lagano umiješati čvrsto snijeg od bjelanjaka.
Kore razdijeliti po tri komada,prvu koru poškropiti mješavinom vode i ulja,tako i drugu i treću,zatim premazati dijelom nadjeva,ovaj postupak ponoviti i sa ostalim korama do kraja. Ako su vam kore jako tanke kao što je bilo u mom slučaju možete uzeti i 12 kora i sve isto napraviti,nadjev raspodijeliti na 12 kora u tom slučaju dobit ćete 4 savijače.Savijače slagati u lagano pomašten lim,premazati ih gore mješavinom vode i ulja i peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 oko 30 min.Pečene savijače prohladiti ,posipati šećerom u prahu i samo preostaje uživati..dobar tek!
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar