srijeda, 2. studenoga 2016.

ČOKO-MALINA



Sastojci:
Biskvit:
90g brašna
50g kakaa
pola žlicice soli
pola žličice praška za pecivo

110g maslaca
210g šećera
2 jaja
2 žličice vanilij ekstrakta
Čoko mousse:
250g tamne čokolade
500ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu
Malina mousse:
400 g malina
250g bijele čokolade
400ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu
Vanila mousse:
250g bijele čokolade
400ml slatkog vrhnja

prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu
2 žličice vanilij ekstrakta
Priprema:

Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm. Biskvit – Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati.
Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt. Ručno umiješati suhe sastojke. Peći na 170 20-24 min. Ohladiti. Čoko mousse – otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu. Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu.
Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea. Malina mousse – Iznječiti 300g malina. Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi. Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g). Staviti na čoko sloj i u hladnjak. Vanila mousse – otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti.
Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar