utorak, 2. kolovoza 2016.
Kraljevska šarlota
Šarlote su slastice kojih ima više verzija. Sastavljene od biskvita i keksa i
krema ili voća, mogu biti pečene ili nepečene. Pripremite i vi svoju Charlotte
Royal koja je svakako vrijedna pažnje.
Sastojci
Za biskvit:
8 jaja
140 g šećera
120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Za premaz biskvita:
300 g Džema marelica Podravka
Za kremu:
3 jaja
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g maslaca
2 vrećice Želatine Dolcela
100 ml hladne vode
350 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
1 limenka Kompota od marelica light Podravka
Priprema
Za biskvit:
1. U veću posudu stavite jaja, šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Brašno
pomiješajte s praškom za pecivo i žlicom postepeno umiješajte u jaja.
2. Dva lima za pečenje (40×31 cm) obložite papirom za pečenje i u njih ravnomjerno
rasporedite smjesu. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
3. Pečene biskvite zarolajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi 20-30 minuta.
4. Odmotajte biskvite, premažite ih džemom, ponovo zarolajte u papir i stavite u hladnjak
najmanje 2 sata.
5. Ohlađene rolade narežite na kolutove debljine do 1 cm.
6. Okruglu zdjelu promjera 22 cm obložite prianjajućom folijom i u nju u krug posložite
3/4 narezane rolade.
7. Kremu ulijte u posudu s roladom. Na kremu posložite ocijeđene marelice iz kompota, a
na marelice preostalu roladu. Šarlotu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema
dobro stisne.
Za kremu:
1. U posudu stavite 3 žumanjka, šećer, vanilin šećer i na pari kuhajte 4-5 minuta
neprekidno miješajući. Dodajte maslac i lagano miješajući kuhajte još nekoliko minuta i
uklonite s pare.
2. Želatinu pomiješajte s vodom i pustite da odstoji 5 minuta. Želatinu lagano zagrijavajte
na vatri da se otopi pa ju umiješajte u jaja.
3. Krem sir promiješajte i lagano umiješajte u smjesu.
4. Slatko vrhnje pomoću električne miješalice istucite u šlag, a bjelanjke istucite u čvrsti
snijeg.
5. U jaja prvo umiješajte šlag, a zatim snijeg od bjelanjaka.
Posluživanje
Ohlađenu šarlotu okrenite na tanjur, uklonite posudu, prozirnu foliju i poslužite.
Savjet
Ovu šarlotu možete iskombinirati s više vrsta marmelade i kompota.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar