srijeda, 22. lipnja 2016.

SAVIJAČA S PUDINGOM I JABUKAMA! PUDING ZAMOTAN U TANKO TIJESTO I PEČEN U PEĆNICI? ZVUČI NEVJEROJATNO. ALI, PRED VAMA JE RECEPT GDJE ĆETE U OKUSIMA VANILIJE I JABUKA UŽIVATI DVA PUTA.




Unutar nadjeva za savijaču i kao dio umaka s kojim se savijača poslužuje.
SASTOJCI
4 tanke kore za savijaču
40 g maslaca
Za nadjev:
300 g jabuka
3-4 žlice limunova soka
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
2 Pudinga vanilin Dolcela
6 žlica šećera (80 g)
600 ml mlijeka
½ žličice naribane limunove korice
1 Vanilin šećer Dolcela
60 g piškota
50 ml mlijeka
2-3 žlice bijelog ruma

ZA UMAK
250 g jabuka
200 ml vode
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
1 žlica meda
1 žlica ruma
2 žlice limunova soka
2 žličice Gussnela Dolcela
100 ml vrhnja za kuhanje



PRIPREMA
1.
Za nadjev, jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na tanje ploške.
2.
Ploške jabuka nakapajte limunovim sokom i pospite cimetom.
3.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa šećerom i oko 50 ml mlijeka.
4.
Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre i umiješajte mješavinu s pudingom. Nastavite kuhati dok puding ne počne kipjeti. Maknite ga s vatre, dodajte limunovu koricu, vanilin šećer i ohladite uz stalno miješanje.
5.
Tanke kore premažite otopljenim maslacem i stavite jednu na drugu.
6.
Po četvrtini tijesta uzdužno rasporedite pripremljeni puding.
7.
Po pudingu rasporedite narezane piškote koje ste prije toga umočili u mješavinu mlijeka i ruma.
8.
Po piškotama i pudingu rasporedite pripremljene jabuke. Tanko tijesto prebacite preko nadjeva i zarolajte.
9.
Stavite u uljem namazani lim i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180-200°C.
10.
Umak koji ćete poslužiti uz savijaču pripremit ćete na sljedeći način: oguljene i od sjemenki očišćene jabuke kratko prokuhajte.
11.
Jabuke ocijedite (tekući dio sačuvajte) i usitnite ih. Usitnjene jabuke pomiješajte s tekućim dijelom, dodajte cimet, med, rum, limunov sok i Gussnel koji ste prije toga pomiješali s malo hladne vode.
12.
Kratko prokuhajte, dodajte vrhnje i po potrebi još malo vode.
Posluživanje
Pečeni kolač ohladite, premažite otopljenim medom, pospite listićima badema, narežite i poslužite uz umak.

Savjet
Savijaču možete poslužiti s toplim i hladnim umakom.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar