ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

PEČENA JAJA U ZEMIČKAMA



Evo jednog super recepta za sve ljubitelje ukusnog i zdravog doručka – pečena jaja u zemičkama. Jednostavno i ukusno.
Kako se priprema ovaj ukusni doručak pokazali su nam na blogu Chopchilli. Naravno, ovo je samo predlog. Vi jajima možete dodavati začine i povrće po želji, pa čak posuti sa malo naseckane slaninice.
Sastojci:
8 manjih zemički
8 većih jaja
1/4 šolje naseckanog svežeg peršuna
2 kašike masnije pavlake
4 kašike narendanog parmezana ili čedar sira
1 naseckan paradajz
Par listova mente (za ukras), nije obavezno
So i biber


 
Zagrejte rernu na 180C. Odrežite vrh na svakoj zemički (sačuvajte vrhove), pa je izdubite malo – napravite rupu dovoljno veliku da unutra može da stane jedno jaje. Poredajte u tepsiju.
U svaku razbijte po jedno jaje, pospite začinima i sa malo pavlake. Posolite i pobiberite. Pospite i parmezanom ili čedarom.
Pecite u zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta. Izvadite, pa u tepsiji kratko propecite i vrhove, koje ste odsekli sa zemički, dok ne porumene i ne postanu hrskavi.

Ispečene “brodiće” ukrasite iseckanim paradajzom i mentom (ako koristite) i ostavite da odstoji 5 minuta. Poklopite vrhovima zemičke i služite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar