utorak, 14. lipnja 2016.

PARTY KOCKE! EVO GA IZMISLILA JA TOPLU VODU :D .. MISLIM NE TREBA TOPLE VODE, ALI RECEPT NIJE BAŠ NIŠTA ŠTO VEĆ SVIMA NIJE POZNATO BAREM NA NEKI NAČIN.




Sastojci
Biskvit
5 kom jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
200 gr meko brašno
pola praška za pecivo (6 gr)
5 kašika pirea od špinata
po 1 mala kašičica soli, bibera, češnjaka u granulama, vegete po želji
pleh *1 35×39 (kod mene onaj što sam dobila uz štednjak)
Nadjev
400 gr svježi sir ili krem sir koji volite
100 gr kiselo vrhnje
2 srednje mrkve skuhati ih i naribati (moje mrkve su svježe težile 110 gr)
1 mala kašikica kurkume u prahu
2 kašike sitno nasjeckanog vlasca
nešto začina biber, so, vegeta, češnjak u granulama ili svježi sve po vlastitom osjećaju za ukus
100 gr edamera ili nekog drugod sira za naribati po gornjem sloju



Priprema
1.
Rernu ugrijati na 200 C.
Umutiti cijela jaja sa malo soli. Dodati im ostale sastojke za biskvit i sjediniti. Izliti smjesu u papirom obložen pleh.
*1-Pleh može biti i manji, u tom slučaju biskvit je deblji pa se može rezati na tri podjednake trake/ lente koje će se složiti jedna na drugu sa nadjevom između. .
2.
Biskvit peći oko 15 minuta, pečen ostaviti da se ohladi, orezati krajeve da se dobiju ravne stranice pa premazivati nadjevom. Moj je pleh bio velik pa sam dobila biskvit tanak za 4 sloja, a može se raditi i sa dva sloj i manjim kockicama, koje bi se mogle pojesti u jednom zalogaju.
3.
Za nadjev dobro izmiješati sir, vrhnje i začine. Mrkvu kuhanu u malo posoljenoj vodi ohladiti i naribati. Ja sam ribala na krupniju stranu ribeža. Kurkuma daje žutu boju nadjevu, što čini oku ugodan kontrast samih kocki.
Za nadjev dakako moguće varijacije po vlastitoj trenutnoj inspiraciji.
4.
Nadjevom premazati i gornju koru pa naribati sir. Ostaviti u frižider na hlađenje, više da bi se okusi složili. Rezati kocke ili šnite kako vam paše.
Posluživanje
Poslužiti kao hladno predjelo, laganu večeru ili u kombinaciji sa drugim sitnim zalogajčićima za party, rođendan i sl.
Paše zalit pivom 😉

Nema komentara:

Objavi komentar