utorak, 14. lipnja 2016.
PALAČINKE NA RAZLIČITE NAČINE! MISLIM DA SMO PROBALI SVE NAČINE PALAČINKI KOJE POSTOJE. OVE SU ZANIMLJIVOG IZGLEDA A PUNJENJE MOŽE BITI I S SLATKO I ZDRAVO
Sastojci
Sastojci za 20 palačinki
2 šalice mlijeka
6 i 1/2 šalica brašna
1 šalica vode
1 šalica mineralne vode
1/2 žličice soli
2 žlice kakaa
3 jaja M klase
Umak od šumskog voća
1/2 vrećica smrznutog šumskog voča
2 dcl soka od šumskog voća
2 žlice gustina
3 žlice šečera
Sirup od čokolade
200gr čokolade
2dcl Slatkog vrhnja Dolcela
nutela
pekmez od aronije
Priprema
1.
Smjesu za palačinke napravite da prvo umutite jaja, spojite sve mokre sastojke i sve suhe i onda ih međusobno pomješajte . Razvojite ju na pola i u polovicu stavite 2 žlice kakaa. Specite palačinke.
2.
Preljev od čokolade napravite tako da na vodenoj kupelji zagrijete čokoladu i u nju ubacite slatko vrhnje. Ostavite da zakipi i onda skinite s vatre. Prelijte preko palačinki ili ih punite s time
3.
Za deblje palačinke dodajte malo više brašna i pecite ih manje, nemojte ih razvuči preko cijele tave.
Umak od šumskog voča
U soku razmutite gustin i šečer i stavite na vatru, kada zakipi dodajt zamrznuto šumsko voće i ugasite. mješajte dok se ne otopi. Stavite jednu deblju palačinku pa namažite nutelom ili nekim drugim čokoladnim namazom, onda opet jednu palačinku i na nju stavite umak od šumskog voča, pa opet jednu s nutelom ….
4.
U palačinku namažite pekmez od aronije, posložite kiwi i bananu i posložite na trokut, gore prelijte javorovim sirupom i opet posložite voće
5.
Napravite šlag od slatkog vrhnja i pjenicu od malina. Smrznute maline stavite u multipraktik s malo mlijeka i dobro smiksajte, punite palačine s time ,na njih stvaite šlag i sjeckane ljepnjake
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar