utorak, 14. lipnja 2016.

MUSAKA OD KUPUSA I MLJEVENOG MESA NAJBOLJE DO SADA!





SASTOJCI
• 40 dag mljevenog mesa
• 2 dl kuhanog paradajza (ili koncentrata iz tube)
• 1 dl bijelog vina
• 2 luka

• 4 krumpira
• pola glavice kupusa (ili cijela ali manja)
• mala šalica riže
• 3 jaja
• 4 žlice kiselog vrhnja
• vegeta, sol, papar, crvena mljevena paprika

PRIPREMA
1. Na ulju pržiti nasjeckan luk, dodati meso i uz miješanje ga pržiti dok se ne ‘razgruda’. Uliti vino, povegetiti ili posoliti, popapriti i pustiti da vino ispari. Tada dodati paradajz, crvenu mljevenu papriku, malo vode i pirjati na tihoj vatri oko 20 min.
2. Glavicu kupusa narezati pa ga blanširati u kipućoj slanoj vodi. Ako je kupus mladi to nije potrebno. Na ulju popržiti luk, dodati ocijeđen kupus, oko 1 dl vode i uz miješanje pirjati 15-tak min. Začiniti po ukusu.



3. Krumpir oguliti, narezati na ploške i kratko prokuhati.
4. Rižu skuhati.
5. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati sloj krumpira, zatim sloj mesa, pa sloj riže i na kraju sloj kupusa.
Sve zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja koje prije toga treba pjenjačom izmutiti i začiniti po ukusu (vegeta, papar ili sol) i ispeći u pećnici na 180℃ oko 25 min dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
Uz ovaj složenac idealno je pasala salata od narezanog kupusa i poslije toga čaša finog bijelog vina.

Dobar tek!

Izvor:http://recipeci.com/

Nema komentara:

Objavi komentar