ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

LIJEČI ČAK I PSORIJAZU: Čudesni eliksir travara koji liječi sve kožne bolesti!



Ovo je jedna od najdjelotvornijih receptura, a može se piti kod bilo koje vrste kožne bolesti!
Pomiješajte jednake dijelove: lišće oraha, koru hrasta i vrbe, koprivu i neven. Uzmite 3 čajne žličice mješavine i prelijte ih sa 7 dcl kipuće vode. Prekrijte ih i nakon 30 minuta procijedite. Pijte 3 puta na dan pola sata prije obroka. Da bi uvidjeli rezultate budite redoviti i uporni u ispijanju ovog napitka. Sve sastojke možete nabrati sami ili ih kupiti u ljekarnama, tržnicama i trgovinama zdrave hrane.
Fitoterapija kod svih bolesti preporučuje biljke koje čiste krv jer se tako čisti i koža i ubrzava ozdravljenje te smanjuje rizik od povratka bolesti. Sve biljke u ovom čaju popularne su u fitoterapijskoj primijeni, a njihovo ljekovito djelovanje dokazano je višestoljetnom tradicijom. Ovaj čaj pomaže u smanjivanju iritacija, crvenila, upala, svrbeža i bolova.
Lišće oraha



Lišće oraha ima snažna antiupalna svojstva i tradicionalno se koristi kod kožnih bolesti. Primjenjuje se u tretmanu ozbiljnih bakterijskih i gljivičnih infekcija, u tretiranju kožnih upala, ali i upalama probavnog sustava te kod akni, krvarenja desni, lišajeva i pretjeranog znojenja. Upotrebljava se kao sredstvo za detoksikaciju organizma, jačanje želuca i poboljšavanje probave i krvne slike, protiv čireva, kostobolje te gnojnih rana. Mladi listovi oraha sabiru se u rano proljeće.
Kopriva
Kopriva je bogat izvor minerala kalija, kalcija, željeza, fosfora, magnezija, natrija; vitamina C, B2, B5, K. Sadrži sekretin koji je najbolji stimulans želučanih žlijezda, crijeva, jetre, gušterače i žučne kesice. Bogatstvo željezom čini je dragocjenom za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a time i za dobru opskrbu kisikom. Kopriva jača organizam i čisti krv. Sadrži kvercetin snažni antioksidans i antihistaminik koji smanjuje jake upale. Upravo sama kopriva lijek je za kožnu bolest koprivnjaču (urtikariju) i za druge osipe i kožne alergijske reakcije. Koprive se bere u rano proljeće dok je mlada

Nema komentara:

Objavi komentar