Potrebno je:
10 kg. kajsija
3 kg šećera
Priprema:
Kajsije oprati očistiti i redjati u šerpu u koju će te kuvati red kajsija, red šećera i tako redom dok se ne napuni šerpa,
ostaviti tako da prenoći.
Sutra dan staviti da se kuvaju i kuvati kajsije uz neprestalno mešanje oko 20 min a zatim ih sa štapićem izblendati. Kuvati još 10-15 min i ako su kisele dodati još šećera- Probati u tacnu na gustinu.
Ako je redji kuvati do željene gustine Djem skloniti malo prohladiti i sipati u tegle dobro zatvoriti metalnim zatvaračem i redjati u hladnu rernu Uključiti tajmer na 90 min temperaturu na 90 stepeni C i oba grejača.
Ostaviti tako tegle do sutadan da se i ohlade u rerni a zatim ih poredjati u police. Djem je odličan bez konzervansa i veoma zdrav za decu.
izvor:bakina kuhinja .com
Nema komentara:
Objavi komentar