srijeda, 21. lipnja 2017.

djem od kajsija kralj djemova

Potrebno je:
10 kg. kajsija
3 kg šećera

Priprema:


Kajsije oprati očistiti i redjati u šerpu u koju će te kuvati red kajsija, red šećera i tako redom dok se ne napuni šerpa,
ostaviti tako da prenoći.





Sutra dan staviti da se kuvaju i kuvati kajsije uz neprestalno mešanje oko 20 min a zatim ih sa štapićem izblendati. Kuvati još 10-15 min i ako su kisele dodati još šećera- Probati u tacnu na gustinu.

Ako je redji kuvati do željene gustine Djem skloniti malo prohladiti i sipati u tegle dobro zatvoriti metalnim zatvaračem i redjati u hladnu rernu Uključiti tajmer na 90 min temperaturu na 90 stepeni C i oba grejača.
Ostaviti tako tegle do sutadan da se i ohlade u rerni a zatim ih poredjati u police. Djem je odličan bez konzervansa i veoma zdrav za decu.

izvor:bakina kuhinja .com

Nema komentara:

Objavi komentar