subota, 24. lipnja 2017.
piletina sa sezamom
U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.
Sastojci
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete
ulje za prženje
Za paniranje:
brašno
2-3 jaja
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
300 g sjemenki sezama
2 žlice krušnih mrvica
Priprema
1.
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.
Savjet
Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar