srijeda, 21. lipnja 2017.

JOS JEDAN PREDIVAN ROLAT



Eto neke me cure naterase da napisem recept,kore iste kao za žerbo kocke,fil isti ovde je razlika sto se mota u rolat i preliva cokoladom :) Ukus poznat,ali izgled je lepsi bar meni i efektniji.Kada sam stavila na tacnu zerbo kocke i zerbo rolat svi su se uhvatili za rolat 😉 Onda ovaj recept poklanjam svim mojim dragim cool prijateljicama,neka vam ova godina bude bolja i uspesnija,puno zdravlja i ljubavi od srca vam zelim!

Žerbo rolat.

Sastojci
za kore
350g brasna
100g margarina
100g secera
1 vanil secer
1/2(25g) svezeg kvasca
2dcl toplog mleka
1 jaje

za fil
150g mlevenih oraha
150g secera
oko 300g dzema (kajsije,sljive,smokve..)

preliv
100g cokolade
3kasike secera



3kasike vode
30g margarina

Priprema
1.
Za testo:
U malo toplog mleka razmutiti kvasac i malko brasna,ostaviti.
Za to vreme u plasticnu ciniju sipati brasno,dodati jaje,mesati varjacom,secer,vanil secer i otopljeni margarin,zatim kvasac sa mlekom i ostatak mleka.
Umesiti mekano testo.
Po potrebi dodati malko brasna da se ne lepi.

Podeliti na 3 jufkice i svaku razviti na pravougaonik sto tanji(ali nemojte ni da se providi testo)
2.
U posudu staviti mlevene orahe,secer i dzem dodavati dzematoliko da dobijete fil koji ce fino da se maze na testo,da ne bude ni jakogust ni redak.
Sa spatulom mazati fil na svaku koru i umotati u rolat.
staviti u pleh oblozen pek



papirom i peci na 170c oko 15 min.
Treba malo da porumeni.
3.
Za preliv:
ja sve topim u mikrotalčasnoj a vi mozete na tihoj vatri,ne na pari.
Staviti u odgovarajucu posudu cokoladu,vodu,secer i margarin na tihoj vatri mesati dok se sve ne otopi i ne postane sjajno.
Ako topite u mikrotalasnoj otvarati na svakih 10 sec. i promesati.
preliti ohladjen rolat.
Najbolje je kad prenoci pa sutradan seci na snite.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar