četvrtak, 22. lipnja 2017.
SEZONSKA MUSAKA OD PATLIDŽANA RECEPT POGLEDAJTE NA
Ovo sezonsko isprobano, jednostavno i moderno jelo nalazi se redovito na našem stolu , veoma je zasitno , a vole ga i djeca 🙂
Sastojci
Glavni sastojci
4 kom. patlidžana srednje veličine
1 glavica crvenog luka
40 dg. mljevenog mesa-svinjetina/junetina
2 kom. 2 jaja za pohanje
po potrebi ulja ili masti za prjanje , te pohanje
1-2 kom. rajčice
1 kom. svježe paprike -babura
1 žlica kečapa
po potrebi oštrog brašna za pohanje + kruš. mrvice
po izboru sol , papar , peršin
Za preljev
2 kom. jaja
2 dl. mlijeka ili kiselog vrhnja
10 dg. topivog sira (np. gauda)
po izboru sjemenke lana, sezam
Priprema
1.
ogulite patlidžane , isijecite po dužini ili širini kako vam je ljepše i to tanke odreske 0, 5 cm., posolite i ostavite da puste tekućinu .
2.
na ulju ispržite sitno isjeckan crveni luk , papriku na sitno izrezanu , zatim mljeveno meso , rajčicu na kocke , pri kraju dodajte kečap i peršina , solite te paprite .
3.
sada osoljene patlidžane ocijedite pritiskom između dlanova , uvaljajte u oštro brašno, razmučena jaja, mrvice te ispržite do lijepe boje. Stavite na upijajući papir.
4.
odaberite vatrostalnu posudu ili tepsiju i redajte prvo patlidžane , red smjese sa mesom , dok sve ne utrošite.( ja redam 3 reda patlidžana 2 reda mesa , gornji red moraju biti patlidžani )
preljev
5.
jaja razmutite sa mlijekom ili vrhnjem te prelijte musaku.
6.
ozgora naribajte sir , te sjemenke po vlastitom izboru
7.
pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 30-ak min.
Posluživanje
Servirate sa raznim sezonskim salatama .
Ovo može biti predjelo , a nama je glavno jelo !
Ovo jelo je iz stare knjige , izvrsnog svjetskog kuhara S.Karapandže , ali sam ga prilagodila nama i malo modificirala.
Savjet
Oni koji su u radnom odnosu mogu ovo jelo prirediti navečer , a sutradan samo preliti preljevom i staviti u pećnicu peći.
Tako svatko od Vas može nešto izmijeniti , dodati ili oduzeti 🙂
Umjesto patlidžana možete koristiti i tikvice. Ja sam ih jednom radila i rezala kao i patlidžane, a drugi puta ih rezala kao za pomfrit !
Napomena
U slučaju da vam se ne pohaju patlidžani ili netko ne smije konzumirati jaja , možete samo patlidžane pobrašniti i ispržiti .
Ja sam jednom tako napravila u nedostatku jaja i bilo je također odlično 🙂
Ovo sezonsko isprobano, jednostavno i moderno jelo nalazi se redovito na našem stolu , veoma je zasitno , a vole ga i djeca 🙂
Sastojci
Glavni sastojci
4 kom. patlidžana srednje veličine
1 glavica crvenog luka
40 dg. mljevenog mesa-svinjetina/junetina
2 kom. 2 jaja za pohanje
po potrebi ulja ili masti za prjanje , te pohanje
1-2 kom. rajčice
1 kom. svježe paprike -babura
1 žlica kečapa
po potrebi oštrog brašna za pohanje + kruš. mrvice
po izboru sol , papar , peršin
Za preljev
2 kom. jaja
2 dl. mlijeka ili kiselog vrhnja
10 dg. topivog sira (np. gauda)
po izboru sjemenke lana, sezam
Priprema
1.
ogulite patlidžane , isijecite po dužini ili širini kako vam je ljepše i to tanke odreske 0, 5 cm., posolite i ostavite da puste tekućinu .
2.
na ulju ispržite sitno isjeckan crveni luk , papriku na sitno izrezanu , zatim mljeveno meso , rajčicu na kocke , pri kraju dodajte kečap i peršina , solite te paprite .
3.
sada osoljene patlidžane ocijedite pritiskom između dlanova , uvaljajte u oštro brašno, razmučena jaja, mrvice te ispržite do lijepe boje. Stavite na upijajući papir.
4.
odaberite vatrostalnu posudu ili tepsiju i redajte prvo patlidžane , red smjese sa mesom , dok sve ne utrošite.( ja redam 3 reda patlidžana 2 reda mesa , gornji red moraju biti patlidžani )
preljev
5.
jaja razmutite sa mlijekom ili vrhnjem te prelijte musaku.
6.
ozgora naribajte sir , te sjemenke po vlastitom izboru
7.
pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 30-ak min.
Posluživanje
Servirate sa raznim sezonskim salatama .
Ovo može biti predjelo , a nama je glavno jelo !
Ovo jelo je iz stare knjige , izvrsnog svjetskog kuhara S.Karapandže , ali sam ga prilagodila nama i malo modificirala.
Savjet
Oni koji su u radnom odnosu mogu ovo jelo prirediti navečer , a sutradan samo preliti preljevom i staviti u pećnicu peći.
Tako svatko od Vas može nešto izmijeniti , dodati ili oduzeti 🙂
Umjesto patlidžana možete koristiti i tikvice. Ja sam ih jednom radila i rezala kao i patlidžane, a drugi puta ih rezala kao za pomfrit !
Napomena
U slučaju da vam se ne pohaju patlidžani ili netko ne smije konzumirati jaja , možete samo patlidžane pobrašniti i ispržiti .
Ja sam jednom tako napravila u nedostatku jaja i bilo je također odlično 🙂
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar