srijeda, 21. lipnja 2017.
KADA PROBATE OVAJ RECEPT REĆI ĆETE DA JE OVO NAJUKUSNIJI DORUČAK KOJI STE JELI Pogledajte recept na
Potrebno
20 komada isečene šunke (najbolje ukoliko je šunka četvrtasta pa i komadi budu u kvadratnom preseku)
100g putera
2 supene kašike brašna
2dcl pavlake za kuvanje
200g sira (najbolje trapista ili nekog punomasnog)
2 jaja
so
20g prezli
ulje za pečenje
narezana šunka
Priprema
Pomešajte puter, brašno, sir, pavlaku za kuvanje i kuvajte to sve zajedno oko 2-3 minute da se smesa malo zgusne i postane lepljiva. Ovim filom premažite svako parče šunkarice i umotajte u rolnicu. Umočite rolnicu u jaje pa potom u prezlu, i to ponovite dva puta kako biste dobili deblji sloj poha. Kada ste sve rolnice uvaljali u poh, ostavite ih na pola sata-sat u frižider da se stegnu i očvrsnu.
Vodite računa da ste krajeve dobro umotali u poh, kako vam prilikom pečenja ne bi iscurela središnjost.
Ugrejte ulje, i pecite rolnice taman toliko da porumene, Gotove izvadite na salvetu kako bi se višak masnoće upio.
izvor:recepti za top jela i poslastiec.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar