utorak, 2. svibnja 2017.

TORTA SA JABUKAMA.



SASTOJCI
• 1,5 kg jabuka
• 200 g šećera
• 1 kašičica cimeta
• 4 jaja
• 8 kašika šećera
• 1 dl ulja
• 1 dl mleka
• 8 kašika brašna



• 1/2 praška za pecivo
• 100 g seckanih oraha

Fil
• 8 dl mleka
• 5 kašika šećera
• 2 pudinga od vanile
• 100 g šlaga
• 1,5 dl mleka ili vode

PRIPREMA
1. Oguliti i iseći na parčiće 1,5 kg jabuka. Poredjati ih u dublju, podmazanu uljem, okruglu posudu prečnika 26 cm. Jabuke posuti sa 200 gr šećera i 1 kašičicom cimeta (šećer može i više zavisi od ukusa jabuka). Peći u rerni dok se ne ispeku.
2. U medjuvremenu umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, dodati jedno po jedno 4 žumanca, 1 dl ulja, 1 dcl mleka, 8 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo. Testo preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu i peći na 180°C.

3. Kad se ispeče prevrnuti na



tacnu, da jabuke dodju gore i preko jabuka posuti 100 gr seckanih oraha. U posudu staviti 8 dcl mleka, 5 kašika šećera i 2 pudinga od vanile, kuvati i kad se skuva malo prohladiti i staviti preko jabuka.
4. Umutiti 100 g šlaga sa 1,5 dl mleka ili vode i premazati tortu.
kuvajmo-blogovski.com

Nema komentara:

Objavi komentar