subota, 27. svibnja 2017.

TKO JOŠ NE VOLI TIKVICE!!:) BICETE ODUSEVLJENI OKUSOM!!!!!


Trazili ste da napisem recept,pa evo ga...przene tikvice u divnom sendvicu izmedu sira i sunkice,sve fino zaljeveno  jajima  i kis.vrhnjom i zapeceno u rernici...

Sastojci
3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
3-4 jaja
100g brasna
150-200 g purece šunke



200g edamera,trapista ili mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
so,vegeta,biber

Priprema
1.
Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
3.
Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.



4.
Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
5.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
6.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.Iz starog broja Hrana i Vino!!

Nema komentara:

Objavi komentar