srijeda, 10. svibnja 2017.

Sok koji sprečava zgrušavanje KRVI i pojavu tromba, a samim tim i rizik od MOŽDANOG udara

Sok od kivija je nešto što treba ubaciti u svakodnevno korišćenje jer djeluje blagotvorno na organizam i prepun je zdravih sastojaka.



Odlično je sredstvo za one koji imaju problema sa pijeskom u bubregu i žuči.





Za pripremu sirupa treba vam :

– 1,5 kilogram svježeg i oljuštenog kivija
– pola kilograma šećera
– 1,5 litra vode

Oljuštite kivi i isjeckajte, ubacite u blender i usitnite.

Ako nemate pri ruci blender, možete iskoristiti i mašinu za mljevenje paradajza. Potom, usitnjen kivi propasirajte kroz gustu cjediljku da bi se oslobodila veća količina soka. Zatim, prokuhajte vodu, kada provri sačekajte da se ohladi.

A u procijeđeni sok od kivija dodajte prokuhanu vodu koja se prohladila i pola kg šećera. Miješajte oko 20 minuta dok se šećer ne istopi. Sterilišite staklene flaše u koje ćete sipati sok od kivija i stavite u frižider. Prije upotrebe soka razblažite sa vodom.

Sok ili sirup od kivija, sadrži : vitamin A, vitamin E, vitamin K, selen,kalcijum,kalijum, fosfor, lutein, ugljene hidrate,flavonoide i zbog toga se preporučuje da se koristi u ishrani beba. Sok od kivija je ukusan i zdrav. (kreativan.info)

Nema komentara:

Objavi komentar