subota, 27. svibnja 2017.

SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA.



Odlična salata za sva veselja.

SASTOJCI
• 4 crvene pečene paprike
• 4 jaja
• 120 g trapista
• 120 g šunke
• 400 ml pavlake
• 200 ml majoneza
• so i biber
• peršunov list

PRIPREMA
Salatu sa pečenim paprikama možete spremati u jesen kad zarumene paprike, i kad dvorišta mirišu na pečene parike, pinđur i ajvar.


 
Najljepše je to što pečene paprike možete zalediti, pa u njima uživati tokom cijele godine.
I ovo je jedan od baš tih momenata.
Paprike obično pečemo u jesen , na otvorenom, ostavimo ih da se malo ocijede i pakujemo po 5-6 u kese.
Kad ih odleđujem, u tmurne zimske dane, samo stavim kesu u vrelu vodu.
Paprike se raskravljuju polako,a tako odleđene veoma se lako gule, i čiste od sjemenki.
Očišćene paprika posoliti i ostaviti da se oslobode viška tečnosti.
Dok se paprike odleđavaju treba pripremiti tvrdo kuvana jaja.
I posle je sve lako. Jaja izrezati na kockice, takođe i trapist i šunku.
Paprike ocijediti što se bolje može pa i njih izrezati na kockice.
Iako sam pisala mjere, ovo je jedna od onih ‘otprilike’ salata, potrebno je samo da je svihnamirnica u istoj mjeri, a mjeru povećavate ili smanjujete po potrebi.


 
Kad ste sve isjeckali, promješate, po potrebi dosolite i pobiberite, ja volim da je malo paprenije pa ne štedim na biberu i uglavnom koristim mješavine bibera koje se mogu kupiti u malim mlincima.
Kako samo zanosno mirišu.
Pomješati pavlaku i majonez,dodati i sitno sjeckani peršun, pa preliti preko salate.
Sve dobro promješati i ostaviti da se ohladi i i pomalo stegne.
I ovdje se može prilagođavati količina pavlake i majoneza, zavisno da li volite kremastiju ili
kompaktniju salata, i koji ukus preferirate.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar