SASTOJCI
• 2 lista većih oblandi
• 3 čaše (od 2dcl) šećera
• 1,5 čaša vode
•
250gr margarina
• 150gr seckanih oraha
• 100gr suva groždja
• 350-400gr mlevena keksa
PRIPREMA
1. Šećer karamelisati da bude svetlo braon boje, dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi.
2. Skinuti sa vatre i dodati, seckane orahe, suvo groždje i mleveni keks. Gustina treba da bude kao kuvana palenta.Mlevena keksa koliko stavimo, sve zavisi koliko nam se kuvalo dok se šećer topio u vodi.
3. Još dok je topla masa stavimo izmedju dve oblande i opteretimo nečim teškim da se ohladi.Veličina oblandi je 27×37.Kad se ohladi, staviti glazuru od čokolade.
Izvor: http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar