Lagan za napravit, lagan za jesti…
Mogli smo sačekati još malo da se fino ohladi pa da slika bude ljepša, ali nije nam se dalo…Pao nam šećer :)
SASTOJCI
• 1 biskvitna kora
• 2 pudinga od vanilije
• 1 čokolada za kuhanje
• 8 kašika šećera
• 6 dl mlijeka
• 150g margarina
• petit keks
• višnje i kivi ( ili neko dr. voće )
• 1preljev za torte
PRIPREMA
Biskvitnu koru staviti na dno kalupa za torte i poprskati rumom.
Preko kore razbacati višnje.
Puding i šećer razmutiti u malo mlijeka, ostatak mlijeka zakuhati i skuhati puding. U vruće umješati margarin i čokoladu. Dobro izmiksati i ohladiti. Preliti preko višanja.
Petit keks namočiti u mlijeko i poslagati preko kreme. Po keksu složiti kiwi
( ili neko dr. voće ) i preliti
preljevom za torte sppravljenim po uputsvu na kesici.
Dobro ohladiti i uživati.
P.S. Ovaj kolačić je nastao tako što mi je ostala jedna biskvitna kora nakon što sam za jednu slatku djevojčicu napravila Sunčicinog Bananka.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar