srijeda, 3. svibnja 2017.

FATAMORGANA.

Kad vam se nakupi bjelanjaka…evo u potpunosti mojeg originalnog recepta, inspiriranog starinskim Indijaner šnitama

SASTOJCI



Biskvit
• 6 jaja
• 15 da gšećera
• 15 dag maslaca
• 10 dag tamne čokolade




4 velike žlice mrvica
• 1 velika žlica oštrog brašna
• 4 velike žlice ruma



• Korica naranče
• 1/2 žličic epraška za pecivo Dolcela

Snijeg od bjelanjaka
• 7 bjelanja bjelanja
• 35 dag šećera
• 1/2 limuna sok
• 20 dag kokosovog brašna

PRIPREMA
Žumanjke tucite sa šećerom da nastane lijepa, gusta krema, pa pomalo dodajte omekšali maslac, ne prevruć, ali ipak pomalo tekuće konzistencije.
Namočite mrvice rumom
Otopite čokoladu i dodajte ju smjesi žumanjaka
Dodajte mrvice i brašno s praškom za pecivo te narančinu koricu
Istucije bjelanjke i polako ih umiješajte u biskvitnu smjesu
Pecite u u većem protvanu



obloženom papirom za pečenje (ja ga još i namažem i pobrašnim) na 180 stupnjeva oko 25 minuta i ostavite hladiti
Od bjelanjaka istucipe prvo snijeg, šećer malo otopite na vatri i dodajte limunov sok, pa sve dodajte u snijeg

Tucite na pari dok se šećer ne otopi
Dodajte kokosovo brašno a smjesu rasporedite po biskvitu
Na kraju još pospite kokosovim brašnom
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar