subota, 27. svibnja 2017.

KREMASTA TORTA SA JAGODAMA


Sastojci
    kora
    6 jaja
    6 kasika secera
    120g mlevenih oraha
    1 kasika brasna
    2 kasike kakaa u prahu
    pola praska za pecivo
    1 fil


 
  1200ml mleka
    170g pudinga od vanile
    12 kasika secera
    100g cokolade za kuvanje
    250g margarina ili maslaca
    2 fil
    500g mlevenog keksa
    400-500ml gaziranog soka od narandze
    100g secera u prahu
    250g margarina ili maslaca
    jos
    oko 1300g celih jagoda
    300g slag krem od vanile

Priprema
1.
Prvo umutiti belanca, pa polako dodavati secer dok se ne istopi, zatim dodati jedno po jedno zumance i mutiti na najmanju brzinu, skloniti mikser. U jednu cinijicu staviti brasno, kakao i pecivo, izmesati, zatim polako dodati u smesu od jaja i promesati da se sjedini, zatim dodatii mlevene orahe. Staviti u okruglu tepsiju papir za pecenje, kalup je 30cm, sipati smesu i poravnati, peci na 180 stepeni. Peci takve dve kore.
2.



Skuvati klasican puding, ohladiti. Razraditi malo margarin pa polako dodavati ohladjeni puding. Podeliti fil na dva dela, u jedan deo dodati otopljenu i prohladjenu cokoladu i promesati.
3.
Razraditi  drugi margarin, zatim dodati secer u prahu i ostale sastojke, trebalo bi fil da bude kremast, zavisi keks koji koristite, neki vise upijaju a neki manje soka.
4.
Filovanje torte- kora, fil od keksa, poslagati jagode tako da ima razmak izmedju svake kao da ste tu stavili jos jednu jagodu, zatim staviti fil od cokolade, i sad gledati jagode one ispod da sad bude kontra poslagane, gde je bio onaj razmak dole, inace koristila sam cele jagode, a ne seckala  da nebi posle od tereta torte curila izmedju filova, gledala sam da budu podjednake velicine.Zatim staviti zuti fil, pa koru i premazati je celu umucenim krem slagom od vanile.Ukrasiti je po zelji.
5.
Tortu najbolje ostaviti u frizider da  odstoji jedan dan.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar