ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

KEKSIĆI S DVA LICA.


Dvolični, crno bijeli, obično neobični fini grickavci.

SASTOJCI
• 125 g putra
• 100 g šećera
• kroz prste soli
• 2 (srednje velika) žutanjka
• 225 g glatkog brašna
• 50 g gustina


 
• 1/4 žličice praška za pecivo
• 2 žlice gorkog kakao-a
• 1 žlica ruma

PRIPREMA
izmiksajte dobro putar,šećer i sol..
zatim dodajte žutanjke i miksajte dok se ne poveže smjesa..
prosijte zajedno 175 g brašna, gustin i prašak za pecivo, dodajte smjesi te dobro promješajte kuhačom dok ne dobijete fino mekano, glatko tijesto
podijelite tijesto na dva jednaka dijela pa u pola dodajte kakao a u drugu polovicu rum i ostatak brašna
oba tijesta dobro izmjesite pa zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 1 sat u frižider
na lagano pobrašnjenu tupperware podlogu (ili dva komada pek papira) razvaljajte tijesto jedno do


 
drugog u oblik što pravilnijih i približno istih kockica/pravokutnika.. valjajte preko plastične folije da vam se tijesto ne trga i ne lijepi..
zatim maknite foliju i presavijte podlogu tako da se tijesta poklope.. lagano ih utisnite i pređite valjkom ali da ne izgube oblik
obrežite višak da dobijete ravne rubove ( to tijesto možete lagano izvaljati i ispeći mramorne keksiće) te narežite na kockice 5×5 cm (ili po želji vadite oblike..)
slažite na pek papir keksiće pola da budu gore bijeli a pola crni ..
pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C 10 ak minuta ,pazite da ne promjene boju.. ostavite u limu oko 5 minuta da se lagano ohlade, zatim prebacite na žicu (ili tacnu) da se ohlade do kraja
uživajte u grickanju.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar