utorak, 2. svibnja 2017.

JAPANSKI VJETAR.

Stari, provjereni recept.

SASTOJCI




beze kore /2 puta/
• 8 bjelanjaka
• 40dkg šećera
• 1 žličica octa




prvi fil
• 8 žumanjaka
• 8 žlica šećera



• 1 žlica gustina
• 4 dc lmlijeka

drugi fil
• 8 žumanjaka
• 5 žlica šećera
• 1 maslac
• 20dkg preprženih i na krupno sjeckanih/badema, oraha ili lješnjaka/

treći fil
• 3šlag kreme od vanilije

PRIPREMA
Ulupati 8 bjelanjaka , 4o dkg šećera sa žličicom octa u veoma čvrsti snijeg.
Tepsiju okrenuti naopačke, namazati maslacem , posuti brašnom . Istresti smjesu , poravnati , vodeći računa da bude 2 prsta dalje od ruba.
Pećnicu zagrijati na 150 C, staviti tepsiju , poslije smanjiti na 100C i sušiti najmanje 3 sata.
Poviti sa ostalih 8 bjelanjaka i napraviti istu koru kao predhodnu..
Prvi fil
Smjesu izmješati i kuhati



u 4 dcl mlijeka na pari.

Drugi fil
Izmutiti pjenasto žumanjke sa šećerom i u to dodati umućeni maslac i prepržene i isjeckane orahe.

Treći fil
Slag kremu od vanilije , napraviti prema uputi.

Filovati
Kora+1/2 prvog fila+1/2 drugog fila+ 1/2 trećeg fila, kora i nastaviti istim redom.
Okolo i odozgo namazati šlagom . Ukrasiti kako se zna i umije.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar