OBRADUJTE SVOJE MALISANE.
Pogled na elegantne domino kocke otkriva vještoga kuhara, ali zapravo ih je prilično lako napraviti. Postupak nanošenja kreme olakšat će vam slastičarska vrećica, a ako je nemate, poslužit će i obična žlica.
SASTOJCI
Za biskvit
• 5 jaja
• 100 g šećera
• 100 g badema
• 20 g brašna
• 1 Vanilin šećer
• 4 žlice Nadjeva od višanja a
Za kremu
• 2 Šlag kreme čokolada
• 2 Šlag kreme vanilija
• 500 ml mlijeka
• 50 g grubo nasjeckanih badema
• 50 g grubo narezane mliječne čokolade
PRIPREMA
Odvojite žumanca od bjelanjaka, pa od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Žumancima dodajte šećer, vanilin šećer i izmiješajte u kremastu smjesu. Dodajte mljevene bademe, a zatim naizmjenično dodajte brašno i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (vel. 35×25 cm), a zatim je pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Za pripremu krema pripremite dvije dublje zdjele i u svaku ulijte po 250 ml hladnog mlijeka. U prvu uspite sadržaj vrećica šlag kreme s okusom vanilije i miješajte električnom miješalicom pet minuta, dok ne dobijete čvrstu kremastu smjesu.
Na kraju umiješajte narezanu čokoladu. Na isti način pripremite šlag kremu od čokolade u koju umiješajte bademe.
Pečeni i ohlađeni biskvit premažite nadjevom od višanja. Žlicom ili slastičarskom vrećicom na ¼ biskvitne
podloge uzdužno nanesite šlag kremu s okusom vanilije.
Pokraj nje na isti način nanesite šlag kremu s okusom čokolade, zatim šlag kremu od vanilije, a potom ponovite postupak tako da dobijete uzdužne trake kreme širine oko 5 cm.
Preostalu kremu od čokolade uzdužno nanesite na kremu od vanilije, a kremu od vanilije po čokoladnoj kremi.
POSLUZIVANJE
Kolač dobro ohladite te poslužite posut nasjeckanim bademima.
SAVJET
Želite li još bržu verziju ove slastice, uzmite gotovu biskvitnu podlogu.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar