subota, 27. svibnja 2017.

BIJELA PITA


SASTOJCI
KORE
7 dcl mekog brasna
250 g maslaca ili margarina
6 žlica šećera u prahu
pola žličice praška za pecivo
2 žumanjka
3 žlice mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja

KREMA
1 l mlijeka
10 žlica oštrog brasna
300 g šećera
200g bijele čokolade
250 g maslaca ili margarina

GLAZURA
150 g bijele čokolade
50 g maslaca
50 ml mlijeka

PRIPREMA
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, odmah valjati kore , pet komada dimenzije 38×30.
Peći 10 ak min na 170 C , ovisno o pećnicu, uglavnom moraju ostati svijetle, cim rubovi počnu poprimati smeđkastu boju gotove su.

Za kremu zakuhati mlijeko cca 800 ml s 200 g čokolade i šećera a u preostalih 200 ml mlijeka umijesajte oštro brašno i sjedinite s kremom.
Dobro ohladiti i dodati izrađeni maslac.

Kolač opteretiti s nekim teretom na par sati.

Za glazuru otopiti sve sastojke na pari i preliti kolač.

izvor:recepti za top jela i posalstice

Nema komentara:

Objavi komentar