ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

“BANANA ROLAT NA STARINSKI NAČIN”


SASTOJCI
8kom vecih jaja
8v.z. secera
4v.z. brasna
4.v.z. mljevenih oraha
1 prasak Prašak za pecivo Docela
1 limun pola naribane korice



Fil
4v.z. brasna
200g secera
1/2 litre mlijeka
1cijeli maslac
3v.z. mljevenih oraha
1v.z. kakao u prahu
1 kom Vanilin šećer Dolcela
4 kom srednje velicine banana




PRIPREMA
Jaja odvoji i izlupaj bjelanca u cvrsti snijeg dodaj jedan po jedan zumanjak i na kraju zlicu po zlicu secera i lupaj da se sjedini

Brasno prosij sa praskom za pecivo i dodaj u smjesu i na kraju orahe.Sa kuhacom sve zajedno lagano sjedini da nema grudvice.

Pleh oblozi ( velicine elektricnog sporeta)sa pekpapirom istresi smjesu i stavi peci na 180C 25 minuta.Peceni rolat odmah smotaj zajedno sa pekpapirom i omotaj sa kuh.krpom.Kad se prohladi (5min.skini papir i umotaj jos u krpu) te mlak filuj.

Mlijeko stavi kuhati ,brasno i 200g.secera izradi sa par zlica hladnog mlijeka i ukuhaj u kipuce mlijeko,dodaj vanil secer i kuhaj dok se ne zgusne.

Fil mjesaj jos da ne dobije kozicu i pokrij sa prozirnom folijom.
U prohladeno dodaj maslac i sok od cijelog limuna i mikserom izradi.

Namazi rolat slazi banane dvije i dvije po duzini jednu do druge.Rolat motaj cvrsto,omazi ga sa filom iz vana i posipaj ga sa mljevenim orasima i kakaom u prahu.

Spremi rolat u frizider i sluzi ga hladnog.

izvor:recepti za top jela i poslastice

Nema komentara:

Objavi komentar